Dinamična ikona

KABINA POŽIVI TVOJO STRAST

V trenutku, ko se boste usedli na vozniški sedež, boste postali eno z avtomobilom, saj je kabina zasnovana povsem po meri voznika.

Predal za rokavice

USB vtičnica in 12V vtičnica

Odlagalna površina v sredinski konzoli

Dvojno držalo za pijačo spredaj

Odlagalni prostor v potniških vratih spredaj

Odlagalna površina v potniških vratih zadaj

Držalo za pijačo zadaj

Držalo za steklenico v potniških vratih zadaj

Samodejna klimatska naprava

Klimatska naprava s preglednim zaslonom in preprostim upravljanjem. Nadzorna plošča klimatske naprave v opremi ELEGANCE nudi intuitivno upravljanje, visokokontrastni LCD zaslon pa zagotavlja odlično preglednost.

Ročna klimatska naprava

Opremi PREMIUM in COMFORT vključujeta ročno klimatsko napravo z enostavnim upravljanjem za preprosto udobje.

Notranje oblazinjenje

Odlična preglednost in stilsko oblikovani merilniki

Bleščeči satenasti krom poudarja črno obarvano notranjost vozila in krasi dva glavna analogna merilnika, ki izstopata s svojo stilizirano obliko in rdeče-belimi poudarki. Poleg odlične preglednosti in športnega videza vključujeta glavna merilnika tudi prikazovalnik temperature vode in nivo goriva*, kar vse skupaj kot celota daje videz kronografske ure.

 

Večinformacijski barvni LCD zaslon

Napredni večinformacijski 4,2-palčni barvni TFT LCD zaslon, postavljen v središče merilnikov, obvešča voznika z natančnimi in enostavno razumljivimi podatki o stanju in delovanju vozila. Med drugim nudi vozniku grafični prikaz G-sil, moči in navora motorja, pospeševanja in zaviranja.

 

*Tip vgrajenih merilnikov je odvisen od stopnje opreme vozila:
 - Barvni LCD zaslon: ELEGANCE
 - Monokromatski LCD zaslon: PREMIUM in COMFORT

Pogled v notranjost

Prostorna notranjost poživi tvojo domišljijo

Prostor, ki vzbuja igrivost znotraj in te hkrati vabi ven, da lahko storiš več.

Kompaktna zunanjost za preprosto manevriranje in prostorna notranjost za potnike in prtljago. Napredek pri razporeditvi prostora omogoča, da Swift zadovolji potrebe voznikov, ki želijo oboje. Užitek v vožnji ostaja na prvem mestu, a hkrati je velik pomen namenjen tudi dodatni prostornosti za potnike in prtljago, da bi lahko tako čim bolje izkoristili svoje hobije in se zabavali. Zapelji s sabo kogar želiš in kar želiš, da razveseliš svoje razigrano srce.
 

Potniška kabina in prtljažni prostor, ki širita možnosti za tvojo zabavo

Izdaten prtljažni prostor novega Swifta omogoča, da lahko na pot vzamete več prtljage, preklopni zadnji sedeži pa nudijo večjo fleksibilnost pri razporeditvi prtljage. Številni prikladni odlagalni prostori so na dosegu roke, nižja pozicija sedenja pa zagotavlja potnikom več prostora v višini glave.

  

Napredne tehnologije za razburljiva vozna izkustva in brezkompromisno učinkovitost porabe goriva

Odzivno in linearno pospeševanje. Odlična lega na cesti in v ovinkih ter ohranjanje smerne stabilnosti. Novi Swift je prerojen s poudarkom na slehernem detajlu pogonskega sklopa in platforme za nadaljnji razvoj optimalnih voznih lastnosti, ki dajejo občutek popolnega nadzora in popolne usklajenosti voznika z avtomobilom. Poleg pogonskega sklopa in platforme na vozno izkušnjo močno vplivajo napredne tehnologije, tudi tiste, ki jih voznik neposredno ne zaznava, zato ni bilo pri njihovem razvoju in implementaciji nič prepuščeno niti najmanjšemu naključju.

1.2 DUALJET motor odlikujeta po dve vbrizgalni šobi za gorivo na vsak valj, kar omogoča veliko bolj učinkovito izgorevanje pogonskega goriva. Morebitno pregrevanje in klenkanje motorja preprečujejo različni hladilni sistemi, kot je na primer vodno hlajeni EGR sistem (recirkulacija izpušnega plina), kljub večjemu kompresijskemu razmerju zaradi kompaktne izgorevalne komore. Gre za racionalen motor, ki navdušuje z idealnim razmerjem med optimalno močjo in učinkovito porabo goriva.

 

4,1

PORABA (l/100 km)

66

MOČ (90 KM)

 

120

NAVOR (Nm)

94

EMISIJE CO2 (g/km)

 

* NEDC standardna poraba goriva za 5-stopenjski ročni menjalnik, model s pogonom na prednja kolesa.

Suzuki hibrid je kombinacija kompaktnega motorja, elektro motorja in pomožne litij-ionske baterije

V želji po še bolj učinkoviti porabi goriva je Suzuki razvil nov delno hibridni sistem imenovan HIBRID. HIBRID sistem pomaga motorju s kompaktnim in lahkim integriranim zaganjalnik-generatorjem (Integrated Starter Generator – ISG), ki opravlja funkcijo električnega motorja, in visokozmogljivo litij-ionsko baterijo z odlično zmožnostjo polnjenja in napajanja. To je optimalni hibridni sistem za kompaktne avtomobile z izjemno uravnoteženostjo, ki omogoča racionalen in učinkovit izkoristek goriva in prostora. 

 

ALLGRIP AUTO vam nudi svobodo v vožnji in zagotavlja večjo varnost pri spremenljivih voznih podlagah in vremenskih razmerah.

ALLGRIP AUTO je vrhunsko optimiziran sistem štirikolesnega pogona (4WD), ki vozniku pri vsakodnevni vožnji zagotavlja sproščen in varen občutek za volanom, predvsem na spolzkem cestišču ali zasneženi vozni podlagi. Sistem štirikolesnega pogona s pomočjo viskozne sklopke samodejno prenaša navor na zadnji kolesi, ko zazna, da sprednji kolesi izgubljata oprijem s podlago.

 

 

 

 

Lahkost in čvrstost za izboljšano zmogljivost

Nova izboljšana platforma naslednje generacije »HEARTECT« temelji na izjemno togem okvirju, ki omogoča večjo varnost v primeru trka, njegova zvezna in gladko zaobljena oblika z manj veznimi členi pa učinkovito razprši energijo v primeru trka. Lažja platforma, ki je rezultat manjšega števila potrebnih ojačitvenih elementov in izdatne uporabe lahkega, visokonateznega jekla, učinkovito združuje in izboljšuje ključne zmogljivosti vozila, kot so speljevanje, obračanje, zaustavljanje in ekonomika porabe goriva.

 

Vzmetenje za okretno in navdihujočo vožnjo

Novo zasnovano vzmetenje, tako spredaj kot zadaj, zagotavlja okretno in razburljivo vozno izkustvo ter omogoča zvezno krmiljenje, po katerem je Swift še posebej dobro znan, in izredno kakovostno vožnjo, ki je čvrsta, a hkrati prožna in udobna. Njegove vozne zmogljivosti in odzivnost na cestišču za boljše požiranje ovinkov ter smerna stabilnost so sedaj še bolj dovršeni za večji užitek v vožnji Swifta.

 

Varnost poživi tvojo samozavest

Napredne tehnologije za brezskrbnost in večji užitek v vožnji. Resnična brezskrbnost voznika je ključnega pomena za popoln užitek v vožnji. Prerojeni Swift je prav zato brezkompromisno opremljen z najbolj naprednimi varnostnimi tehnologijami, tudi najnovejšimi, prvič uporabljenimi v vozilih Suzuki. Poleg varnostne učinkovitosti, kjer je v prvi vrsti zagotovljena zaščita potnikov v primeru trka, je velik pomen posvečen tudi izboljšani preventivni varnosti, kjer se skuša s pomočjo naprednih tehnologij preprečiti morebitno nesrečo.

Napredni sistem za zaznavanje nevarnosti pred vozilom

Napredni sistem za zaznavanje nevarnosti pred vozilom uporablja milimetrski radar za zaznavo oddaljenosti od vozila spredaj z namenom, da vozniku pomaga preprečiti trk oziroma pomaga zmanjšati posledice trka. Swift je prvi Suzukijev model opremljen s kombinacijo monokularne kamere in laserskega senzorja, ki sta nameščena na sprednje vetrobransko steklo.* Kombinacija monokularne kamere, ki učinkovito zaznava srednje in zelo oddaljene objekte ter pešce, in laserskega senzorja, ki odlično zaznava bližnje objekte in še posebej objekte v temi, omogoča delovanje sistema za zaviranje v sili in preprečevanje trka, sistema za opozarjanje na zapustitev voznega pasu, sistema za samodejno zastiranje dolgih luči in sistema za opozarjanje na vijuganje po voznem pasu.

 

Sistem za samodejno zaviranje v sili z dvema senzorjema (DSBS)*

Med vožnjo uporablja Swift dva senzorja – monokularno kamero in laserski senzor – s pomočjo katerih določa stopnjo tveganja za trk z vozilom spredaj ali pešcem. Ob zaznavanju možnosti trka se vozilo, glede na situacijo, odzove na tri možne načine.

* Upoštevajte, da obstajajo določene omejitve pri delovanju monokularne kamere in laserskega senzorja pri zaznavanju ovir, talnih označb in prometnih znakov. Zato se za zagotavljanje varnosti ne zanašajte izključno na delovanje tega asistenčnega sistema. Vedno vozite zbrano, previdno in varno.

Radarsko vodeno samodejno zaviranje pred oviro (RBS)

Swift med vožnjo uporablja milimetrski radar za zaznavanje vozila spredaj. Ob zaznavanju nevarnosti trka se avtomobil, glede na okoliščine, odzove na štiri možne načine.

(doplačilo za opremi COMFORT in PREMIUM)

1. Opozori voznika, da obstaja nevarnost trka

2. Opozori voznika s samodejnim blagim zaviranjem

3. Samodejno poveča obstoječo voznikovo silo zaviranja

 
 

 

4. Prične samodejno zavirati

 

 

Sistem za samodejno zastiranje dolgih luči (High Beam Assist)

Sistem pri hitrosti vozila 40 km/h ali več samodejno preklaplja med dolgim in kratkim snopom luči v sprednjih žarometih, odvisno od prisotnosti drugih vozil in osvetlitve okolice.

(serijsko v opremi ELEGANCE)

 

Aktivni tempomat za nadzor varnostne razdalje med vozili (ACC)

Aktivni tempomat uporablja milimetrski radar za določanje varnostne razdalje do vozila spredaj in samodejno ohranja izbrano razdaljo med voziloma v skladu z eno izmed treh možnih nastavitev razdalje: dolga, srednja, kratka.* Ko spredaj ni vozila, sistem ohranja hitrost (med 40 km/h in 160 km/h), ki jo je nastavil voznik.

*Razdalja med voziloma se spreminja glede na hitrost vozila.

(serijsko v opremi ELEGANCE)

1. Stalen nadzor hitrosti

2. Nadzor zmanjšanja hitrosti

3. Nadzor pospeševanja

Sistem za opozarjanje na zapustitev voznega pasu

Sistem pri hitrosti 60 km/h ali več spremlja smer vozila in pri nenamerni zapustitvi voznega pasu na to opozori voznika z vklopom opozorilne lučke na armaturni plošči in z vibriranjem volana.

(serijsko v opremi ELEGANCE)

Sistem za opozarjanje na vijuganje po voznem pasu

Sistem pri hitrosti 60 km/h ali več spremlja vzorec vožnje in v primeru vijuganja vozila po voznem pasu sproži opozorilo z zvočnim signalom in prižgano lučko na armaturni plošči.

(serijsko v opremi ELEGANCE)

 

Multimedijska naprava, povezljiva s pametnim telefonom

7-palčni zaslon na dotik omogoča intuitivno delovanje multimedijskih funkcij, vključno z DAB avtoradiem (serijsko v opremi PREMIUM in višje), prostoročnim telefoniranjem, navigacijo (serijsko v opremi ELEGANCE) in povezavo s pametnim telefonom. Izbirate lahko med štirimi glavnimi načini delovanja – Poslušaj, Kliči, Vozi in Poveži. Povezava pametnega telefona z multimedijsko napravo podpira uporabo sistemov Apple CarPlay, Android Auto™ in MirrorLink™. S povezavo kompatibilnega iPhona prek USB vmesnika vam Apple CarPlay omogoča opravljanje telefonskih klicev, dostop do glasbe, pošiljanje in sprejemanje tekstovnih sporočil in usmerjanje med vožnjo, in vse to z glasovnim ukazom ali z dotikom multimedijskega zaslona. Android Auto omogoča vozniku uporabo Google Maps™, Google™ Search in drugih aplikacij Google na nemoteč način. Sistem MirrorLink™ omogoča prikaz različnih aplikacij pametnega telefona na zaslonu na dotik, tako da lahko voznik med vožnjo dostopa do funkcij pametnega telefona.
(serijsko v opremi PREMIUM, ELEGANCE)

Apple CarPlay

Apple CarPlay
Android Auto™
MirrorLink™

.
Apple CarPlay je na voljo v državah, navedenih na naslednji povezavi: http://www.apple.com/ios/feature-availability/#applecarplay-applecarplay
* Več informacij in podatek o združljivosti iPhone mobilnih naprav s sistemom Apple CarPlay najdete tukaj: http://www.apple.com/ios/carplay/
*Apple, Apple CarPlay in iPhone so blagovne znamke družbe Apple Inc., registrirane v ZDA in drugih državah.
* Android Auto je na voljo v državah, navedenih na naslednji povezavi: https://www.android.com/auto/#hit-the-road
* Večina telefonov z Android 5.0+ deluje s sistemom Android Auto: https://support.google.com/androidauto/#6140477
*Android, Android Auto, Google, Google Play so blagovne znamke družbe Google Inc.
* MirrorLink™ je združljiv s pametnimi telefoni, navedenimi na naslednji povezavi: https://cert.mirrorlink.com/ProductListing/
* MirrorLink™ je registrirana blagovna znamka družbe Car Connectivity Consortium LLC.

Paketi opreme


 

_
 

PNEVMATIKE IN PLATIŠČA

 • 175/65R15 + jeklena platišča (polni kolesni pokrovi)
 • Set za popravilo pnevmatik

ZUNANJOST

 • A in B stebriček v črni barvi
 • Odbijači v barvi vozila
 • Črna sprednja maska
 • Vratne kljuke v barvi karoserije
 • Elektromagnetno odpiranje prtljažnika

VIDLJIVOST

 • Halogenski žarometi
 • LED pozicijske luči
 • Funkcija ‘’Guide me light’’
 • Ročna nastavitev višine svetlobnega snopa
 • Samodejni vklop žarometov
 • Zelena termoizolacijska zateklitev
 • Dodatno zatemnjena stekla zadaj
 • Brisalci spredaj: 2 hitrosti + nastavljiv interval + pranje stekla
 • Brisalec zadaj: 1 hitrost + interval + pranje stekla
 • Ohišja zunanjih ogledal v barvi karoserije
 • Električno nastavljiva zunanja ogledala

NOTRANJOST

 • Usnjen 3-kraki volan
 • Upravljanje radia s tipkami na volanu
 • Upravljanje prostoročnega telefoniranja s tipkami na volanu
 • Volanski obroč, nastavljiv po višini
 • Servo volan
 • Senzor zunanje temperature, prikazovalnik porabe goriva in predvidenega dosega vozila, prikaz oljnega intervala
 • Prikazovalnik prestave
 • Zvočno opozorilo na neugasnjene luči
 • Zvočno in svetlobno opozorilo na nepripet varnostni pas za voznikov in sovoznikov sedež
 • Dekorativni vložki na sprednjih vratih in armaturi v beli barvi (ELEGANCE biserna bela)

FUNKCIONALNA OPREMA

 • Električno odpiranje stekel spredaj
 • Daljinsko centralno zaklepanje
 • Ročna klimatska naprava
 • Radio CD + MP3 predvajalnik + Bluetooth®
 • USB in AUX-IN priključek
 • 12 V vtičnica

SEDEŽI

 • Po višini nastavljiv voznikov sedež
 • 60:40 deljivo naslonjalo zadnje sedežne klopi
 • Tekstilno oblazinjenje sedežev

PRTLJAŽNI PROSTOR

 • Polica nad prtljažnim prostorom
 • Osvetljen prtljažni prostor

VARNOSTNA OPREMA

 • ABS z EBD
 • ESP®
 • Zavorna asistenca
 • Nadzor tlaka v pnevmatikah (TPMS)
 • Čelni zračni varnostni blazini za voznika in sovoznika
 • Možnost deaktiviranja čelne zračne varnostne blazine na sovoznikovi strani
 • Bočne zračne varnostne blazine spredaj
 • Zračne varnostne zavese
 • Avtomatski umik pedala sklopke in zavore v primeru trka
 • Isofix sistem za pritrditev dveh otroških sedežev zadaj
 • LED dnevne luči v sprednjem odbijaču
 • LED tretja zavorna luč

Dodatno k paketu serijske opreme COMFORT:
 

PNEVMATIKE IN PLATIŠČA

 • 185/55R16 + lita platišča

VIDLJIVOST

 • Sprednje meglenke
 • Ogrevana zunanja ogledala

FUNKCIONALNA OPREMA

 • Audio naprava s 7 palčnim zaslonom na dotik s povezavo za pametni telefon + kamera za vzvratno vožnjo + DAB + MP3 predvajalnik + Bluetooth®

SEDEŽI

 • Ogrevana sprednja sedeža

VARNOSTNA OPREMA

 • Pomoč za speljevanje v klanec (CVT)
 

 

Dodatno k paketu serijske opreme COMFORT in PREMIUM:
 

PNEVMATIKE IN PLATIŠČA

 • 185/55R16 + polirana lita platišča

VIDLJIVOST

 • LED žarometi
 • Avtomatska nastavitev višine svetlobnega snopa
 • Asistenca za avtomatsko vklapljanje dolgih luči
 • Električno poklopna zunanja ogledala
 • Ohišja zunanjih ogledal z vgrajenim smernikom

NOTRANJOST

 • Upravljanje aktivnega tempomata/omejevalca s tipkami na volanu
 • Tipke za prestavljanje (samo pri motorju 1.0 BOOSTERJET s 6-stopenjskim avtomatskim menjalnikom)
 • Volanski obroč, nastavljiv po višini in globini
 • Prikazovalnik povprečne hitrosti, G-sile, prikaz pospeševanja in zaviranja

FUNKCIONALNA OPREMA

 • Električno odpiranje stekel zadaj
 • Sistem zagona motorja brez ključa
 • Avtomatska klimatska naprava
 • Audio naprava s 7 palčnim zaslonom na dotik s povezavo za pametni telefon + kamera za vzvratno vožnjo + DAB + MP3 predvajalnik + Bluetooth® + navigacija
 • Aktivni tempomat
 • Omejilec hitrosti

VARNOSTNA OPREMA

 • DSBS - Sistem za zaviranje v sili z dvema senzorjema (kamera + senzor)
 • Pomoč za speljevanje v klanec
 • LED dnevne luči, integrirane v žaromete
 • Motor: Auto Stop Start sistem za vozila s 5-stopenjskim ročnim menjalnikom
 • HIBRID za vozila s 5-stopenjskim ročnim menjalnikom

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Avtohiša Kržišnik, Roman Kržišnik s.p.