DIZAJN ODSEVA ZNAČAJ

Videz, ki ustvarja neizmerno željo po pustolovščini. SX4 S-CROSS ponosno izžareva svoj pogum in samozavest. Odkrijte dizajn, ki odseva značaj doraslega križanca (crossover) z mišičastim sprednjim delom, drznim SUV slogom in odličnimi notranjimi vrednotami. Pravi rojeni raziskovalec. Poln dinamike in moči.

Dinamičen sprednji del

Zazrite se v močan in odločen obraz. Drzna maska je glavni pečat dizajna z robustnim SUV značajem. Impresivna rešetka na sprednjem delu vizualno dviguje konico pokrova motorja – izkazuje dinamično moč, skupaj z novimi ščitniki odbijača in LED žarometi, ki vizualno dvigajo spodnje linije vozila.

Panoramska streha

Pripravite se na dih jemajoč pogled: panoramska streha z dvojnim pomičnim steklom omogoča ogromno odprte površine – ves prostor, ki ga potrebujete, da vaša domišljija zavlada nebu. Podnevi ali ponoči, iz katerega koli sedeža v avtu, naj vas razgled navdihne za nove avanture.

LED žarometi z LED dnevnimi lučmi

Tridimenzionalno zasnovani, visoko zmogljivi žarometi poudarjajo dinamičen videz vozila. Pozicijske luči imajo energijsko varčne LED žarnice in delujejo kot dnevne luči. 

LED zadnje luči

Tanjša, aerodinamična oblika LED zadnjih luči dodaja ostrejšo podobo zadnjemu delu vozila.

Sprednji meglenki

(PREMIUM in ELEGANCE)
Meglenki s kromiranimi dodatki poudarjata usklajen videz z energetskimi linijami žarometov.

Aerodinamični vzvratni ogledali

(PREMIUM in ELEGANCE)
Oblikovani za nizek zračni upor, nizko raven hrupa vetra in zelo ekonomično porabo goriva, z vgrajenimi smerniki.

Integrirani strešni letvi

(PREMIUM in ELEGANCE)
Strešni letvi združujeta ostre linije in aerodinamično zasnovo nove podobe vozila. (PREMIUM: srebrno pobarvane, ELEGANCE: srebrn aluminij)

16-palčna jeklena platišča s polnimi kolesnimi pokrovi

 (COMFORT)

17-palčna aluminijasta platišča

(PREMIUM)

17-palčna polirana aluminijasta platišča

 (ELEGANCE)

OSUPLJIVA NOTRANJOST

OBVLADAJTE IZZIVE ŽIVLJENJA


Opravite vsakodnevne naloge z lahkoto – na krovu dovršenega večnamenskega križanca (crossover). SX4 S-CROSS zadovoljuje sleherno potrebo sodobnega življenja. Zagotavlja funkcionalno fleksibilnost, prostornost, udobje in SUV slog za suverenost v mestni džungli. Ne glede na izzive življenja, je SX4 S-CROSS nedvomno odličen izbor. Izberite svojo pot.

Dizajn armaturne plošče

Tekoče linije, oblika volana in visoko kakovostni materiali v vsaki podrobnosti: vstopite v SX4 S-CROSS in začutite dinamiko gibanja.

Aktivni tempomat za nadzor varnostne razdalje med vozili

SX4 S-CROSS aktivni tempomat za nadzor varnostne razdalje med vozili uporablja tempomat skupaj z radarsko vodenim sistemom za samodejno zaviranje pred oviro.

Upravljanje avtoradia na volanu

Tipke za upravljanje avtoradia na volanu so zasnovane tako, da omogočajo varno vožnjo tudi takrat, ko upravljate avtoradio. Osnovna zamisel je, da lahko te tipke uporabljate med vožnjo, ne da bi odstranili roke iz volanskega obroča. To omogoča varno in hkrati udobno vožnjo.

Prilagoditev volana po višini in globini

Vsak voznik, ne glede na njegovo velikost, si lahko nastavi ustrezen položaj volana.

Ogrevanje sprednjih sedežev (PREMIUM in ELEGANCE)

Gretje sedalne površine in naslonjala sedeža povečuje udobje voznika in sovoznika. Možni sta dve stopnji moči gretja.

Vrhunski kakovostni usnjeni sedeži (ELEGANCE TOP)
Sedenje v SX4 S-CROSS na udobnih sedežih z odlično oporo, prefinjenimi šivi in luksuznim usnjenim oblazinjenjem* nudi pravi užitek. *Nekateri deli usnjenega oblazinjenja so umetni.

Nastavljiv zadnji sedež (PREMIUM in ELEGANCE)

Zadnji sedež je mogoče nastaviti v dveh različnih kotih. Prvi za večjo sprostitev, drugi za večji prtljažni prostor.

Odlična vidljivost

Stranski ogledali sta nameščeni na ramenih vrat za povečano voznikovo vidno polje.

NOTRANJE OBLAZINJENJE

Tkanina (COMFORT)

Tkanina, prešita s srebrno nitjo (PREMIUM IN ELEGANCE)

Usnje (ELEGANCE TOP)

Velik prtljažni prostor

Ves prostor, ki ga potrebujete, da vaši načrti postanejo resničnost: tudi s petimi potniki je na voljo 430 litrov prtljažnega prostora. Naj gre za športni dogodek, družinsko srečanje ali počitnice na prostem, pametni prtljažni prostor vozila SX4 S-CROSS je dovolj prostoren, da ga lahko brez težav prilagodite vsaki pustolovščini.

Nadglavna sredinska konzola z razsvetljavo

Nadglavna sredinska konzola vsebuje razsvetljavo in držalo za sončna očala.

Osvetljena ogledala v senčniku

Za udobje ponoči in v temnih mestih so ogledala v senčniku za voznika in sovoznika osvetljena.

Prednji naslon za roke in konzola z USB priključkom

Prednji naslon za roke lahko nastavite v najustreznejši položaj. Vključuje prostor za konzolo z vgrajenim USB priključkom.

Zadnji naslon za roke z držalom za kozarce

Zložljivi naslon za roke vsebuje dva držala za kozarce - dodatno udobje za potnike na zadnjih sedežih.

Žep na zadnji strani sprednjega sedeža

Žep na zadnji strani sprednjega sedeža - ravno prava velikost za zemljevide in knjige.

Dodatno udobje

Prtljažni prostor vključuje 12V DC vtičnico in kljuke za držanje prtljage na mestu.

Pogled v notranjost

48V SHVS BLAGI HIBRIDNI SISTEM

Novi 48V SHVS blagi hibridni sistem je sestavljen iz 48V ISG (integriranega zaganjalnika) s funkcijo elektromotorja, 48V litij-ionske baterije in 48-12V DC/DC pretvornika. Z večjo napajalno napetostjo kot običajen 12V, se poveča tako zmožnost večje regeneracije energije pri zaviranju, kot tudi asistenca elektromotorja motorju (MNZ), kar zmanjša porabo goriva in izboljša vozne zmogljivosti. Medtem, ko hibridni sistem daje prednost nižji porabi goriva v običajnih voznih razmerah, lahko sistem dodaja navor elektromotorja navoru motorja (MNZ) z uporabo katere koli od dveh funkcij (nadzorovano dodajanje navora ali povečanje navora), ko presodi, da želi voznik hiter pospešek. Poleg tega elektromotor prestavi motor (MNZ) v stanje prostega teka in odpravi porabo goriva med zaviranjem ter s tem poveča učinkovitost porabe goriva. *

 

Opombi:
* Elektromotor ne prestavi motorja (MNZ) v stanje prostega teka, ko je klimatska naprava v uporabi in je nivo energije akumulatorja na informacijskem prikazovalniku »3« ali manj.
(MNZ) Motor z notranjim zgorevanjem

 

  

Novi 1.4 BOOSTERJET motor

SX4 S-CROSS vedno zagotavlja dober oprijem na vseh podlagah. Izzovite vsestranskega in vsevremenskega križanca, ki ga poganjajo legendarni Suzukijevi SUV geni. Začutite zaupanje, vzbujeno z lahkotnim užitkom v vožnji. Odličen spremljevalec na dolgih poteh, ki dviguje meje okretnosti in učinkovitosti.

Izvabite največ: SX4 S-CROSS ponuja pod privlačnimi linijami motornega pokrova novi turbo motor z direktnim vbrizgom, ki je zasnovan s prizadevanjem po največji energijski učinkovitosti. Ne glede na pogoje, se z BOOSTERJET motorjem lahko vedno zanesete na izboljšano ekonomičnost porabe goriva, združeno z izjemno okretno zmogljivostjo.

5,6

PORABA (l/100 km)*

95

MOČ (130 KM)

 

235

NAVOR (Nm)

128

EMISIJE CO2 (g/km)

*Meritve po WLTC standardu za vozilo z 6-stopenjskim ročni menjalnik, model s pogonom na prednja kolesa.

Sistem START & STOP

Sistem ugasne motor, ko se vozilo ustavi (npr. pred semaforjem) in tako varčuje z gorivom ter pomaga pri omejevanju emisij izpušnih plinov in hrupa motorja.

Visoko zmogljiv sistem vzmetenja

Sistem vzmetenja je prilagojen evropskim cestam, da zagotavlja najboljšo možno kombinacijo užitka v vožnji, netežavnega upravljanja, udobja in tišine.

Toga in lahka karoserija

Karoserija je toga in lahka, zahvaljujoč učinkoviti uporabi visokonateznega jekla. Pomaga pri stabilnosti in ekonomičnosti porabe goriva.

Izvrstna aerodinamičnost

Rezultat računalniško podprtega inženirstva in preizkusov v vetrovniku je aerodinamika, ki je uspešno dvignila ekonomičnost porabe goriva. SX4 S-CROSS ima izjemno aerodinamiko za križanca.

Varnost

Radarsko vodeno samodejno zaviranje pred oviro (RBS)

Ta sistem za zmanjšanje nevarnosti trčenja uporablja odboj milimetrskih valov senzorja radarja na sprednjem delu vozila za delovanje napredne varnostne funkcije:

1. Opozorilo
Sistem zazna vozilo spredaj in, če obstaja nevarnost trčenja, opozori voznika, da uporabi zavore. Čas za opozorilo se lahko preklaplja med nastavitvami DALEČ in BLIZU. Pogoji delovanja: proti nepremičnim oviram: deluje pri hitrosti vozila od približno 5 km/h do 80 km/h. Proti premičnim oviram: deluje pri hitrosti vozila od približno 5 km/h ali več.

2. Samodejno rahlo zaviranje
Če obstaja nevarnost trčenja, sistem uporabi rahlo zaviranje, da opozori voznika na uporabo zavor. Pogoji delovanja: deluje pri hitrosti vozila od približno 5 km/h ali več.

3. Pomoč pri zaviranju
Če zazna vozilo pred seboj in obstaja velika verjetnost trčenja, sistem poveča zavorno silo med sunkovitim zaviranjem, s čimer lahko prepreči trčenje ali zmanjša škodo v primeru trčenja. Pogoji delovanja: deluje pri hitrosti vozila od približno 5 km/h ali več.

4. Samodejna zavora
Če sistem zazna vozilo pred seboj in oceni, da je trčenje neizogibno, aktivira zavoro samodejno, da bi se izognili trčenju ali zmanjšali škodo v primeru le-tega. Pogoji delovanja: proti nepremičnim oviram: deluje pri hitrosti vozila od približno 5 km/h do 30 km/h. Proti premičnim oviram: deluje pri hitrosti vozila od približno 5 km/h ali več.
 

OPOZORILO
Radarsko vodeno samodejno zaviranje pred oviro morda ne deluje v določenih situacijah. Sistem glede na vrsto ovire, vremenske razmere, razmere na cesti ali druge okoliščine morda ne bo uspel preprečiti trčenja ali zmanjšati škode v primeru trčenja. Sistem morda ne bo deloval, če se voznik izmika oviri z upravljenjem volana ali pospeševanjem. Delovanje sistema radarsko vodenega samodejnega zaviranja pred oviro pri odkrivanju ovir in nadzora vozila je omejeno. Prosimo, da se ne zanašate na sistem; vedno vozite varno. Prosimo, preberite navodila za uporabo, saj vsebujejo pomembne informacije za vašo varnost. Za dodatne informacije se obrnite na prodajalca vozil Suzuki.

Aktivni tempomat za nadzor varnostne razdalje med vozili (ACC)*

SX4 S-CROSS aktivni tempomat za nadzor razdalje med vozili uporablja tempomat skupaj z radarsko vodenim sistemom za samodejno zaviranje pred oviro. Radar z milimetrskim valovanjem meri razdaljo do vozila pred seboj. Da se ohranja dolga, srednja ali kratka razdalja do vozila pred seboj, kakor je določena s strani voznika, sistem samodejno pospešuje ali zavira vozilo.

Opozorilni znak za nenadno zaviranje

Ko se zavore nenadoma vključijo pri hitrosti nad 55 km/h, začnejo opozorilne luči samodejno hitro utripati in opozarjati vozila zadaj na nevarnost.

1. Nenadno zaviranje pri hitrosti nad 55 km/h

2. Varnostne utripalke samodejno hitro utripajo

3. Popuščanje zavore izključi varnostne utripalke

ESP® (Elektronski program stabilnosti)

Če kolesa izgubijo oprijem, elektronski program stabilnosti ESP®* samodejno prilagodi delovanje motorja in zavor, da pomaga ohraniti vozilo pod nadzorom.

* ESP® je registrirana blagovna znamka podjetja Daimler AG.

Pomoč pri speljevanju v klanec

Funkcija za pomoč pri speljevanju v klanec omogoča lažje speljevanje v klanec, saj preprečuje premik vozila SX4 S-CROSS nazaj, ko voznik premakne svoje stopalo z zavornega pedala na pedal za plin.

Nadzor tlaka v pnevmatikah (TPMS)

Sistem TPMS opozori voznika na padec pritiska v pnevmatikah preko večinformacijskega zaslona. Sistem meri pritisk v vsaki pnevmatiki posebej s senzorjem v ventilu.

7 zračnih blazin

Dodatno zaščito nudijo sprednje in stranske zračne blazine za voznika in sovoznika, kolenska zračna blazina za voznika ter leva in desna zračna zavesa.

Varnost pri trku in zaščita pešcev

Zasnova karoserije vozila SX4 S-CROSS se osredotoča na Suzukijev koncept TECT, kar pomeni, da ima strukturo, ki učinkovito absorbira in razprši energijo v primeru trka.

 

Večinformacijski zaslon

Sredinsko nameščen zaslon omogoča jasen pregled informacij, vključno s porabo goriva, dolžino poti, ki jo lahko opravite brez postanka na bencinski črpalki, 4WD način (samo vozila na štirikolesni pogon) in status parkirnih senzorjev pri opremi ELEGANCE. Vsebuje tudi indikator prestavljanja, ki spodbuja ekonomičnost porabe goriva in vam pomaga pri optimalnem prestavljanju.
 

Izberite svojo destinacijo potovanja in uživajte v vsaki minuti svoje poti: 7-palčni zaslon na dotik omogoča intuitivno delovanje multimedijskih funkcij, vključno z avtoradiem, prostoročnim telefoniranjem, navigacijo (ELEGANCE) in povezavo s pametnim telefonom. Izbirate lahko med štirimi glavnimi načini delovanja – Poslušaj, Kliči, Vozi in Poveži.

Apple CarPlay & MirrorLink

Ekran na dotik, povezan s pametnim telefonom, predvaja avdio vsebine in deluje z Apple CarPlay ter MirrorLink. S povezovanjem združljivega iPhonea preko USB-ja omogoča Apple CarPlay dostop do vaše glasbe, navigacije, telefonskih klicev, pošiljanja in prejemanja sporočil - vse z glasovnim ukazom ali dotikom avdio zaslona. Prav tako omogoča MirrorLink dostop do različnih aplikacij pametnega telefona na 7-palčnem zaslonu na dotik.

Samodejni vklop in izklop brisalcev ter luči

Brisalci se samodejno zaženejo, ko zaznajo kaplje. Hitrost delovanja prilagajajo obsegu padavin in hitrosti vozila. Žarometi in zadnje luči se samodejno vklopijo in izklopijo v skladu s svetlobo v okolici.
 

Dvopodročna samodejna klimatska naprava

Ponuja poosebljeno udobje voznika in sovoznika s posamično nastavljivo temperaturo.

Sistem za zagon motorja brez ključa

(PREMIUM in ELEGANCE)
Za dostop v novi SX4 S-CROSS in zagon motorja je na voljo pametni ključ, ki omogoča odklepanje in zaklepanje vrat ter zagon in zaustavitev motorja s preprostim pritiskom na gumb.

Paketi opreme

   


 

_
 

PNEVMATIKE IN PLATIŠČA

 • 215/60R16 + jeklena platišča (polni kolesni pokrovi)
 • Set za popravilo pnevmatik

ZUNANJOST

 • Okrasna zaščita podvozja - črna
 • Črne strešne letve
 • Vratne kljuke v barvi karoserije
 • Elektromagnetno odpiranje vrat prtljažnika
 • Kromirana sprednja maska

VIDLJIVOST

 • LED žarometi (zasenčene in dolge luči)
 • Zelena termoizolacijska zasteklitev
 • Ohišja zunanjih ogledal v barvi karoserije
 • Meglenke spredaj in zadaj
 • Električno nastavljiva zunanja ogledala
 • Samodejni vklop žarometov
 • Samodejni vklop brisalcev
 • Samodejna zatemnitev notranjega vzvratnega ogledala

NOTRANJOST

 • Upravljanje avtoradia s tipkami na volanu
 • Upravljanje tempomata/omejevalnika hitrosti s tipkami na volanu
 • Upravljanje prostoročnega telefoniranja s tipkami na volanu
 • Servo volan
 • Volanski obroč, nastavljiv po višini in globini
 • Senzor zunanje temperature, prikazovalnik porabe goriva in predvidenega dosega vozila, prikaz oljnega intervala
 • Indikator priporočljive prestave
 • Zvočno opozorilo za nizek nivo goriva
 • Zvočno opozorilo za neugasnjene luči
 • Zvočno opozorilo za nepripet varnostni pas (vsi sedeži)

FUNKCIONALNA OPREMA

 • Električno odpiranje stekel spredaj in zadaj
 • Daljinsko centralno zaklepanje
 • Samodejna dvopodročna klimatska naprava
 • Radio CD + MP3 predvajalnik + Bluetooth® + DAB
 • USB priključek
 • 12 V vtičnica

SEDEŽI

 • Po višini nastavljiva sprednja sedeža
 • Sredinski naslon za roke spredaj
 • 60:40 deljivo naslonjalo zadnje sedežne klopi
 • Tekstilno oblazinjenje sedežev

PRTLJAŽNI PROSTOR

 • 12 V vtičnica
 • Dvojno dno prtljažnega prostora
 • Osvetljen prtljažni prostor

VARNOSTNA OPREMA

 • Čelni zračni varnostni blazini za voznika in sovoznika
 • Možnost deaktiviranja čelne zračne varnostne blazine na sovoznikovi strani
 • Zračne varnostne zavese
 • Zračna varnostna blazina za kolena za voznika
 • Bočne zračne varnostne blazine spredaj
 • Radarsko podprto zaviranje (RBS)
 • Aktivni tempomat (ACC)
 • Omejevalnik hitrosti
 • Opozorilne luči v primeru zaviranja v sili
 • Isofix sistem za pritrditev dveh otroških sedežev zadaj
 • ABS z EBD
 • ESP®
 • Pomoč za speljevanje v klanec
 • Nadzor tlaka v pnevmatikah
 • Zavorna asistenca
 • LED dnevne luči
 • Auto Stop Start sistem
 • SHVS 48V (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki)
   

Dodatno k paketu serijske opreme COMFORT:
 

PNEVMATIKE IN PLATIŠČA

 • 215/55R17 + aluminijasta lita platišča (barvana)

ZUNANJOST

 • Okrasna zaščita podvozja - spredaj črna, bočna in zadaj srebrna
 • Kromiran spodnji rob stranskih stekel
 • Srebrni strešni letvi - eloksiran aluminij
 • Srebrni strešni letvi, lakirani

VIDLJIVOST

 • Dodatno zatemnjena stekla zadaj
 • Električno poklopni zunanji ogledali
 • Ogrevani zunanji ogledali z vgrajenim smernikom

NOTRANJOST

 • Usnjen 3-kraki volan

FUNKCIONALNA OPREMA

 • Sistem za zagon motorja brez ključa (pametni ključ)
 • Audio naprava s 7 palčnim zaslonom na dotik s povezavo za pametni telefon + kamera za vzvratno vožnjo + DAB + MP3 predvajalnik + Bluetooth®

SEDEŽI

 • Sredinski naslon za roke zadaj z držaloma za pijačo
 • Gretje sprednjih sedežev
 • Tekstilno oblazinjenje sedežev s poudarjenimi šivi

 

   

Dodatno k paketu serijske opreme COMFORT in PREMIUM:
 

PNEVMATIKE IN PLATIŠČA

 • 215/55R17 + aluminijasta lita platišča

ZUNANJOST

 • Panoramska streha z možnostjo odpiranja (samo za ELEGANCE TOP)

FUNKCIONALNA OPREMA

 • audio naprava s 7 palčnim zaslonom na dotik s povezavo za pametni telefon + kamera za vzvratno vožnjo + DAB + MP3 predvajalnik + Bluetooth® + Navigacija
 • Dodatni zvočnik spredaj

SEDEŽI

 • Oblazinjenje sedežev v kombinaciji usnje/umetno usnje (samo za ELEGANCE TOP)

VARNOSTNA OPREMA

 • Parkirni senzorji spredaj in zadaj
 

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Avtohiša Kržišnik, Roman Kržišnik s.p.